پروفیل آلومینیوم چیست؟

پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در این مقاله میخواهیم با مفهوم آلومینیوم بیشتر آشنا شویم و بدانیم پروفیل آلومینیوم چیست. از نظر لغوی، پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طول مشخصی میباشد. در دنیای فلزات و ساخت و ساز، پروفیل شامل انواع مختلفی می‌باشد. مهمترین کاربرد پروفیل‌ها برای ساخت درب و پنجره‌های فلزی می‌باشد.

آلومینیوم فلزی نقره‌ای با جلای فلزی، نرم، سبک و دارای قابلیت شکل‌پذیری زیاد است. از ویژگی‌های مهم آلومینیوم، سبک بودن وزن و قابلیت عدم زنگ‌زدگی می‌باشد. پروفیل اکستروژن آلومینیوم به عنوان یکی از پراستفاده ترین بخش مصارف آلومینیوم به حساب می آید.برای تولید پروفیل آلومینیوم،اول ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب میگذارند. سپس آن را از میان قالب های مخصوصی حرکت می‌دهند. به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل می‌دهد و به شکل های مورد نظر درمی‌آيد. به خاطر اعمال فرآیند حرارتی و فشار بالا روی این فلز، ماده اولیه کاملا تغییرشکل پیدا می‌کند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید می‌گردد.

ویژگی مهم دیگر پروفیل آلومینیوم، زیبایی آن است. این فلز به دلیل داشتن رنگ روشن و سفیدش، حس زیبایی و تمیزی بیشتری را به ساکنان ساختمان منتقل میکند. همچنین استحکام و مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل برای به کاربردن در ساختمان‌های مسکونی و اداری مناسب است.

پروفیل‌های آلومینیومی ظریف و شکیل هستند و نصب آن‌ها راحت و سریع است. همچنین غیرقابل اشتعال می‌باشند و برای نصب در آشپزخانه‌ها گزینه ی ایمن و مناسبی به شمار میروند. روی پنجره‌هایی که از جنس آلومینیوم هستند، می‌توان شیشه دوجداره یا چند جداره نصب نمود و با این کار، کاربری‌شان را به کاربری پنجره UPVC نزدیک کرد.

 

انواع پروفیل آلومینیوم

  1. پروفیل آلومینیوم شیاردار

پروفیل ها به صورت کلی قطعات بلند تو خالی هستند. با تنوع در ساختار و انعطاف‌پذیری در طراحی، پروفیل های شیاردار این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که هر آنچه در ذهن دارید را پیاده سازی کنید. بنابراین با استفاده از این ابزارها، محدودیتی برای طراحی وجود ندارد. این نوع پروفیل ها در حوزه های مهندسی بیشترین  کاربرد را دارند به همین خاطر به پروفیل مهندسی معروف هستند.

این نوع پروفیل ها همانطور که از نام آنها مشخص است در سطح خود شیار هایی دارند که برای اتصال سایر قطعات به وسیله ی اتصالات پروفیل شیاردار تعبیه شده است. از این نوع پروفیل می توان برای ساخت استراکچر دستگاه های پرینتر, دستگاه سی ان سی یا لیزر استفاده کرد.

  1. پروفیل آلومینیوم  هندریل و نما

هندریل یا نرده‌های آلومینیومی یکی از پرکاربردترین فریم‌های شیشه‌ای محسوب می‌شوند که نقش گیره و نگهدارنده شیشه را ایفا می‌کنند. این پروفیل آلومینیومی نوعی محصول اکستروژن است که بر حسب نیاز با سطح مقطع مشخص و استحکام مورد نظر تولید می‌شود.

امروزه با مدرن شدن صنعت معماری و طراحی ساختمان، استفاده از پروفیل های آلومینیومی در نرده‌ها و نماها رایج شده است. پروفیل های آلومینیومی به دلیل قابلیت ساخت به صورت دلخواه، طرفداران زیادی دارند.

  1. پروفیل آلومینیوم اختصاصی

پروفیل اختصاصی پروفیلی است که به طور منحصر به فرد برای استفاده‌های ویژه و خاصی طراحی می‌شود. در واقع این پروفیل ها به صورت جداگانه و سفارشی طراحی شده‌اند و نمی‌توانید آنها را در فروشگاه‌ها پیدا کنید.

فردی که این نوع پروفیل را می‌سازد، باید بداند که کدام مقطع آلومینیومی قابل اکسترود شدن است و کدام را نمی‌تواند اکسترود کرد. 

  1. پروفیل آلومینیوم پنجره

انواع پروفیل آلومینیومی در ساخت پنجره ها کاربردهای زیادی دارند که در ادامه به این نوع پروفیل بیشتر میپردازیم.

انواع پروفیل آلومینیوم پنجره

یکی از انواع پروفیل آلومینیوم پروفیل آلومینیوم پنجره است پروفیل آلومینیومی پنجره انواع متفاوتی دارد و هر یک از انواع آن برای ساخت قسمتی از قاب، فریم یا بازشوی درب و پنجره‌ها به کاربرد دارد. درب و پنجره‌هایی که با پروفیل‌های آلومینیومی تولید می‌شوند، با توجه به نوع پروفیلی که در تولیدشان مورد استفاده قرار می گیرد ، متفاوت‌ و سه نوع هستند:

پنجره آلومینیومی ساده(نرمال)

پنجره‌های آلومینیومی ساده در ایران با استفاده از  دو نوع پروفیل پرکاربرد ST و کرونت (Coronet) میباشند که پنجره‌های آلومینیومی تولید می‌شوند و تفاوت‌شان در هندسه سطح مقطع پروفیل آلومینیوم در آن‌ها می‌باشد.

پنجره آلومینیومی ترمال بریک

بزرگ‌ترین اشکال پنجره‌های آلومینیومی، عایق نبودن آن‌ها نسبت به حرارت میباشد. کارشناسان و تولیدکنندگان در صنعت آلومینیوم، برای رفع این نقص نوع جدیدی از پروفیل آلومینیومی را با نام ترمال بریک به بازار عرضه کردند. پروفیل‌های ترمال بریک در ساخت درب و پنجره‌ها کاربرد زیادی دارند.

در این نوع پروفیل‌ها، تسمه‌ای از جنس پلی آمید قرار می‌گیرد که میزان تحمل حرارت آن تا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد است. این پروفیل همچنین قابلیت تحمل برودت هوا را تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد خواهد داشت. در این نوع پنجره‌ها، لایه بیرونی چارچوب و لنگه از لایه داخلی آن جدا می‌شود.

پنجره چوب آلومینیومی

پنجره چوب آلومینیومی از یک پروفیل ترکیبی تولید می‌گردد. لایه داخلی این پنجره از جنس چوب و لایه بیرونی آن از جنس آلومینیوم میباشد. دو طرف این پنجره‌ها با مکانیسم خاصی به هم متصل می‌شوند و زیبایی خاصی ایجاد میکنند. عایق بودن چوب در کنار ظرافت و استحکام آلومینیوم باعث میشود پنجره‌های بسیار لوکس و کاربردی طراحی شوند

5/5
پیمایش به بالا

محصولات نانو

فروش انواع محصولات تخصصی نانو سطوح, نما و استخر در مشهد

نماینده انحصاری نانو پارس

پوشش نانو مخصوص نمای ساختمان

نانو نما